EEN DOORBRAAK, 

WAT IS DAT?

Een doorbraak in het leven van de opvolgers is een sleutelmoment. Het moment dat ze voor zichzelf weten: ‘ja, daar wil ik voor gaan, daar wil ik me voor smijten.’, creëert een boost dat voor iedereen voelbaar is en zich vaak onmiddellijk vertaald ziet in de cijfers.

HET IS MEER DAN ALLEEN HET BEHOUDEN VAN DE REEDS OPGEBOUWDE LEGACY... 

In de wereld van onze klanten is het creëren van een duurzame toekomst van essentieel belang. Het gaat niet alleen om het behouden van het de reeds opgebouwde ‘legacy’, maar ook over het verzekeren van de toekomst ervan. 


Hoe zorgen we ervoor dat het sleutelmoment, dat de opvolgers ervaren, ook een meerwaarde heeft voor de rest van de familie, en het in niet enkel achter de individuele muren blijft?  


Elk familielid doorloopt bij ons een uniek en discreet traject. Dit kan voor hen een transformatieve ervaring zijn, en dat is ook echt de bedoeling.

Het feit dat alle familieleden hetzelfde traject volgen, maakt dat het gelijk is voor iedereen. De gesprekken en uitkomsten zijn discreet en blijven bij het individu. Enkel wat van belang is en/of van gezamenlijk belang bundelen we, en worden familiaal teruggekoppeld. Met akkoord van de betrokkene, uiteraard.


PERSOONLIJK EN OP MAAT.

EEN GROTER NETWERK. 

Een belangrijk aspect van het doorbraaktraject bij Sequenz is de blootstelling aan diverse experten.

Dit stelt de familieleden in staat om te leren van gerenommeerde professionals op verschillende gebieden, zoals financiën, strategie, leiderschap en ondernemerschap. Deze rijke interactie biedt niet alleen waardevolle kennis, maar ook waardevolle netwerkmogelijkheden, wat hun horizon verruimt en nieuwe perspectieven opent.

Het plannen voor de toekomst op deze manier is als het bouwen van een stevig fundament voor een huis.  De doorbraken die ze tijdens het traject bereiken, zijn het resultaat van een doordacht proces dat hun toekomst op een duurzame en weloverwogen manier vormgeeft.

We fitten de resultaten van dit traject: de persoonlijke interesses, talenten en ambities op een familiale enterprise structuur. Met de hele familie bekijken we deze nieuwe structuur, en de plaats ervan binnen het actieve familiegebeuren.  De familieleden kunnen met een gerust hart hun eigen en gezamelijke weg inslaan, wetende dat hun keuzes gebaseerd zijn op feiten en expertise, en niet op los zand, en dat hun toekomst en ambities gekend en gedragen zijn bij de familie. 


EEN SOLIDE START VOOR TOEKOMSTPLANNING.

We hebben al mooie resultaten bereikt met onze trajecten. Het is niet ongewoon dat de kaarten aan het begin anders lagen dan aan het einde.


En stel je voor wat er dan zou gebeurd zijn. Dat het buikgevoel, dat in het begin juist bleek, utieindelijk toch fout uitdraait? Of dat er gestart wordt aan een avontuur dat al van in het begin gedoemd is om te mislukken… dat wil niemand.


Wij ook niet.


unsplash