SEMINAR:

Authentieke Verhalen van twee ondernemende families in derde generatie

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van onze economie, stuk voor stuk met een eigen rijke geschiedenis en eigen veelbelovende toekomst. Ons recente seminar bracht families bijeen om verhalen te delen over het ‘familie’ luik van een familiebedrijf.  Want onderandere dat kleine extra’tje maakt een samenwerken met familie zo uniek. Zij moeten elke dag opnieuw het evenwicht bewaren en bewaken tussen professionele en familiale keuzes. 

Ook de evolutie verloopt anders: Terwijl de bedrijven jaar na jaar evolueren, doet een familie dat aan een ander tempo: van generatie na generatie.

VERSCHILLENDE GETUIGENISSEN

GEMEENSCHAPPELIJKE ERVARINGEN.

Tijdens het seminar kregen onze deelnemers de kans om te luisteren naar twee getuigenissen van twee familieleden uit een derde generatie: Marieke, voor de familie Meert en Thijs, voor de familie Claeys.


Marieke en Thijs gaven ons inkijk en inzichten in de vraagstukken die ze met hun familie opgelost hadden en aan het oplossen zijn.


Deze getuigenissen waren op zijn minst gezegd, zeer divers en boeiend. De twee families, allebei derde generatie, stonden voor dezelfde uitdagingen, en hebben dit allebei anders, en even succesvol aangepakt.

“Familie: waar het leven begint en de liefde nooit eindigt”

Richard Bach

Marieke Bekers, 

Meert

GEEN 'ONE SIZE FITS ALL'

Een van de belangrijkste lessen die we uit deze verhalen kunnen trekken, is dat er geen 'one-size-fits-all' aanpak is voor familiebedrijven.


Wat voor de ene familie werkt, werkt mogelijks niet voor de andere. 

Je denkt dat door het opstellen van een familiecharter alle problemen van de baan zijn, maar niets is minder waar.

Thijs Claes,

Daddy Kate

Het was fijn te horen dat onze deelnemers, de families, enthousiast waren. E

en van de sleutels tot dit succes was zonder twijfel de vertrouwelijke en veilige setting waarin alles plaatsvond. Spreken over je familie is spreken met je hart.

Spreken over je ouders, kinderen, broers of zussen, is niet hetzelfde als spreken over cijfers, processen, getallen, targets… . Met goede afspraken rond discretie en vertrouwelijkheid, zijn we erin geslaagd om de deelnemers op hun gemak te stellen, zodat ze openhartig konden spreken en hun ervaringen te delen.  

VERTROUWELIJK EN VEILIG.

We weten wat gedaan, na meer dan 130 jaar en 5 generaties is het tijd om ons familiecharter vorm te geven.

Dominique De Braekeleir, 

Debra Bouw en Afwerking

Onze families zijn naar huis gegaan met goesting en inspiratie om het onderwerp iets hoger op de to do lijst te zetten. Om vandaag al na te denken over het werken aan de toekomst. 


Je zou denken dat een familiecharter het antwoord is op veel vragen, maar niets is minder waar.


Het geeft alleen weer nieuwe vragen. Een familieverhaal neerschrijven is een verhaal dat nooit eindigt, en de rit kan op zijn minst fijn, boeiend en enthousiasmerend gemaakt worden.

WERKEN AAN DE TOEKOMST,

MET DE FAMILIE

Heb je vragen over familiebedrijven, bedrijfsopvolging of het creëren van een sterke familiestructuur?

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Sequenz je kan helpen bij het realiseren van uw doelen